Het eiland

Vlieland is een gastvrij, groen en gezellig eiland.

Vlieland is gastvrij. Het nodigt uit tot velerlei activiteiten naar een ieders behoefte en mogelijkheden en naar velerlei aangename ontmoetingen. Wandelen, fietsen of trimmen door de duinen of over het strand, lang of kort in de zomer en in de winter. Relaxed zittend of languit gelegen in de zomerzon of vechtend tegen de winterstorm in. Het blijft genieten. En voor wie durft: de nieuwjaarsduik in de Noordzee.
Gastvrij door het grote en gevarieerde aanbod van restaurants en bars. Gastvrij ook door de grote verleiding tot shoppen.

Vlieland is groen. De prachtige duinen, het schone, brede strand, de talloze soorten vogels, di elk voorjaar komen broeden, de velerlei plantensoorten en niet te vergeten de cranberries.

Hardlopen op de schelpenpaden loopt nog verender dan op een atletiekbaan.

Vlieland is gezellig. Een veelheid en veelsoortigheid aan winkeltjes, bars, een theater annex Podium een heerlijke ijsbar en restaurants. Allemaal verzameld in de Dorpsstraat. Nergens zo’n keur aan gezelligheid als op Vlieland.

De haven

20010609088_resized In 2009 is de haven geheel vernieuwd. Aangepast aan de eisen van deze tijd. De haven ligt 800 m. van het
dorp en is alleszins een wandeling waard. Er is een mooi nieuw restaurant gebouwd. Dus alle gelegenheid
uit te rusten onder het genot van……